Tuinpaviljoen M

Elsloo

Projectarchitect
Roger Martens

Oppervlakte
85 m2

Start ontwerp
December 2016

Oplevering
November 2017

De fam. M. woont in de oude, pittoreske dorpskern Elsloo. Achter de huizen zijn diepe tuinen gelegen, die voorheen dienst deden als huisweide of boomgaard voor de kleine boerderijen in het dorp. De wens van de heer M. was een tuinpaviljoen met de mogelijkheid om te werken (kantoor), pantry, toilet en dubbele garage.

Aan de achterzijde van het perceel hebben we een langgerekt volume gesitueerd. Aan de kopse zijde is de dubbele garage gelegen, die bereikbaar is via een eigen weg achterom. Aan de tuinzijde is de werkplek geprojecteerd. Middels grote puien en een overkapping is de interactie met de tuin optimaal. Om de horizontaliteit te accentueren is het dak als een grote cortenstalen plak uitgevoerd, die als het ware op een houten volume is gelegd.

Het dak heeft aan alle zijden een overstek. Aan de tuinzijde is het overstek het grootst en is hier tevens terrasoverkapping. Door de materialisering van cortenstalen dak en western-red cedar houten delen voegt het tuinpaviljoen zich naadloos in de huisweide.
DEEL DIT PROJECT