Woonhuis L

Beek

Projectarchitect
Roger Martens

Oppervlakte
230 m2

Start ontwerp
Februari 2018

Oplevering
Februari 2019

Het woonhuis is gelegen langs de rand van het Limburgse dorp Beek. Aan de achterzijde kijkt men uit over de velden naar de hellingen met bossages. De wens van de opdrachtgever was een woonhuis waar men zich terug kan trekken. Veel privacy en rust, even weg van de drukte van alledag. De opdrachtgever leeft een druk bestaan. De wens is een strakke woning met fraai uitzicht, maar ook rust en privacy. Veel licht en ruimte. Alle functies op de begane grond, zodat de woning levensloopbestendig is. Op de verdieping slaapkamers met badkamer voor de kinderen en in de toekomst voor de gasten.

Het ontwerp is opgebouwd uit drie volumes met elk hun eigen materiaal. Een houten blok voor de secundaire functies (berging/ techniek), een metselwerk volume op de begane grond met alle woonfuncties en tot slot een wit, zwevend volume op de verdieping. Het zwevend volume is bekleed met Corean, een kunststof product uit de interieurbouw. De voorgevel is geheel gesloten met uitzondering van de entreedeur, optimale privacy. Het achterste bouwdeel heeft een extra hoog plafond en grote glaspartijen voor veel licht en zicht op de hellingen aan de achterzijde.

"Wel maf om het zo te zien allemaal. Zelfs een beetje onwerkelijk…… een geweldig mooi huis op een fantastische locatie"

DEEL DIT PROJECT