Restaurant De Bokkerijder

Vaals

Projectarchitect
Roger Martens

Oppervlakte
1070 m2

Start ontwerp
Oktober 2012

Oplevering
April 2013

Restaurant De Bokkerijder is sinds de jaren zeventig uitgegroeid tot een plek waar vele tourbussen een tussenstop maken. De bestaande zaal is verdeeld in een drietal zones met een eigen thema en functie: jachtkamer (klein, intiem, haardvuur, bar), restaurant (uitzicht vanaf heuvel over bosgebied grensregio en Aken), brasserie (bar, verschillende zitmogelijkheden, terras).
De gevels hebben met name aan de straatzijde een metamorfose ondergaan.
De overhoekse vouwwand van de brasserie is geheel te openen, waardoor de grens tussen binnen-buiten vervaagd. De overkapping met robuuste eiken houten kolommen en spanten geven het restaurant een natuurlijke uitstraling.
Het toegevoegde, hellende dak is bekleed met eiken houten planken en zorgt voor meer volume bij de benadering.
De keuze voor natuurlijke materialen voor vloeren, wanden en keermuren (binnen-buiten) zorgen voor een zorgvuldige overgang en inpassing in de bosrijke omgeving.
DEEL DIT PROJECT