TechnoCircle

Heerlen

Projectarchitect
Roger Martens

Oppervlakte
2400 m2

Start ontwerp
Juli 2004

Oplevering
Juni 2010

TechnoCircle is een uitbreiding van bedrijfsverzamelgebouw Technohouse voor Liof Bedrijven Centra. Middels een loopbrug is het nieuwe cilindrische volume verbonden met het bestaande U-vormig volume.
De massa is opgebouwd uit een betonnen tafel met een stalen opbouw.
Op deze wijze is de mogelijkheid tot parkeren op maaiveldnivo gewaarborgd.
Het cilindrisch volume is opgebouwd uit drie bouwlagen met een vide in het hart van het volume. Hier zijn de trappen en de lift gelegen.
Rondom deze kern zijn schakelbare ruimtes van 30m2 geprojecteerd. Afhankelijk van de behoefte kunnen deze samengevoegd worden.
De raampartijen bieden een schitterend uitzicht op het Geleendal. Aan de zuidzijde zijn de ramen kleiner om opwarming van het gebouw te voorkomen. De ramen zijn stapsgewijs vergroot naar de noordzijde.
Het gebouw is optimaal geïsoleerd en voorzien van koeling-verwarming middels een warmtepomp systeem waarbij vraag en aanbod van warmte-koelte intern uitgewisseld kan worden.
DEEL DIT PROJECT